Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο Μαξίμου ο Γκ. Χαρδούβελης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών

xardouvelis-ypoikA

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και το πρωί με τον πρωθυπουργό ενώ είχε διαδοχικές συναντήσεις και με τους Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν αύριο στις 11.30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Το απόγευμα της Πέμπτης και της Παρασκευής, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, αλλά και με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, επικεντρώνονται σε ζητήματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Βρούτσης, που δέχεται πιέσεις από πολλές μεριές, βρίσκεται στη Γενεύη, όπου αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Ο υπουργός Οικονομικών, θα μεταβεί εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.

Χθες, ο κ. Χαρδούβελης είχε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

By