Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση τραπεζιτών – Σαμαρά

Στο Μαξίμου Σάλλας, Κωστόπουλος, Τουρκολιάς

Τελευταία ενημέρωση 11.50

 Του Νίκου Φιλιππίδη
FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Τους επικεφαλής των 4 μεγάλων συστημικών τραπεζών και την διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υποδέχθηκε σήμερα παρουσία του υπουργού Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι «ενδιαφερόμασταν να ακούσουμε τη γνώμη των τραπεζιτών μετά τις συγχωνεύσεις». Ο πρωθυπουργός ζήτησε, να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για μείωση των επιτοκίων, ενώ οι τραπεζίτες ζήτησαν η αναδιοργάνωση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με σταθερά βήματα.

Οι κύριοι, Σάλλας, Κωστόπουλος, Τουρκολιάς, Μεγάλου και η κυρία Α. Σακελλαρίου του ΤΧΣ, μετά από ένα ταραχώδες δίμηνο, κατά το οποίο άλλαξε άρδην ο χάρτης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις και ανακοίνωσαν την εκ νέου χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ανακούφιση των πολιτών μέσω της ρύθμισης των δανείων τους.

Με τον κύκλο των συγχωνεύσεων ολοκληρωμένο σε αυτή τη φάση και κεφαλαιακά ισχυρές, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών στρέφονται στο περαιτέρω «μάζεμα» του κόστους λειτουργίας τους, ενώ προετοιμάζονται και για τα επικείμενα stress tests, αλλά και τον νέο διαγνωστικό έλεγχο της Black Rock.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By