Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο Μαξίμου τώρα ο Στουρνάρας

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη πριν από λίγο ο Γιάννης Στουρνάρας, με ανοιχτό το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών μετά την εμπλοκή με την τρόικα.

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έχει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας,  ο οποίος θα μετέχει στη συνάντηση μαζί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στη συνέχεια αναμένεται να έχει ξεχωριστή σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό μετά το τελεσίγραφο της τρόικας για λουκέτο και απόλυση των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση και αναμένεται να ρίξει βαριά σκιά και στην επίσκεψη του κ.Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ το Σάββατο, καθώς οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στη συμπρωτεύουσα έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και προειδοποίησαν ότι ετοιμάζουν «θερμή υποδοχή» στον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευθεί τη διατήρηση έστω και με συγχώνευση και σημαντικό αριθμό απολύσεων μίας παραγωγικής μονάδας, ώστε να μην κατηγορηθεί πως κλείνει την αμυντική βιομηχανία της χώρας κατόπιν εντολών από το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΛΒΟ Θόδωρος Δημητριάδης δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι εργαζόμενοι είναι ανοιχτοί στη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα, δεν διαπραγματεύονται όμως τις θέσεις εργασίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By