Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο «μικροσκόπιο» της Task Force έχει μπει το ΕΣΥ

Γάλλοι και Γερμανοί τεχνοκράτες έχουν εγκατασταθεί σε νοσοκομεία της Αττικής

nosokomeioΣε «ακτινογραφία» υποβάλλουν το ΕΣΥ εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης (Task Force) υπό τον κ. Χορστ Ράιχενμπαχ.

Γάλλοι και Γερμανοί τεχνοκράτες και καθηγητές με ειδίκευση στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Μονάδων Υγείας βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Αττικής και καταγράφουν το σύστημα λειτουργίας τους, ιδίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη δομή των κλινικών, των χειρουργείων, των Τμημάτων Επειγόντων.

Οι εικόνες που λαμβάνουν και στη συνέχεια μεταφέρουν μέσω προτάσεων και εκθέσεων στους Ελληνες αρμόδιους αφορούν κυρίως τις οργανωτικές «ασθένειες» του ΕΣΥ και δεν έχουν κατ” ανάγκην κακή πρόγνωση, ωστόσο απαιτούν άμεση θεραπεία.

Το ακτινολογικό «φιλμ» της Ομάδας Δράσης περιλαμβάνει πλούσιο υλικό: εφημερίες στον «Ευαγγελισμό», χειρουργεία στο «Αττικόν», συγκέντρωση αντιμνημονιακής διαμαρτυρίας των εργαζομένων στον «Aγιο Σάββα», επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, αξιολόγηση της 1ης ΥΠΕ.

Ανάλογου εύρους ήταν και οι επισημάνσεις, παρατηρήσεις και αναπάντητες απορίες που διατύπωσαν οι Γάλλοι και Γερμανοί εμπειρογνώμονες προς τους Ελληνες αξιωματούχους σχετικά με το σύστημα δημόσιας υγείας της χώρας μας.

Ως άλλοι… Γιαπωνέζοι τουρίστες στο ΕΣΥ, οι τεχνοκράτες της Ομάδας Δράσης στις επισκέψεις τους και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους δύσκολα έκρυβαν την τεράστια έκπληξή τους με όσα έβλεπαν στα νοσοκομεία, αλλά και την προσπάθειά τους να κατανοήσουν ένα σύστημα υγείας που ελάχιστη σχέση έχει με οτιδήποτε ευρωπαϊκό γνώριζαν.

Πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By