Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στο «παιχνίδι» για τον ΟΛΠ η Cosco

coscoΟ κινεζικός όμιλος Cosco ανακοίνωσε επίσημα, μέσω του εμπορικού διευθυντή Τάσου Βαμβακίδη,  το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Η θυγατρική της Cosco, Piraeus Container Terminal (PCT), κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου του Economist ανακοίνωσε ότι ενδιαφέρεται για το λιμάνι του Πειραιά και ότι θεωρεί αναπτυξιακό βήμα, την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ.

Ο Τάσος Βαμβακίδης τόνισε ότι στα σχέδια της PCT είναι οι νέες επενδύσεις, πέρα από όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, προκειμένου να είναι ανταγωνίσιμη έναντι άλλων λιμανιών όπως αυτό της Τουρκίας, ενώ υπογράμμισε πως θα συνεχίσουν τις επενδύσεις, μέχρι ο Πειραιάς να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης.

Ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τα στοιχεία για τα ελληνικά λιμάνια, σύμφωνα με τα οποία, ανέρχονται σε 1.114. Από αυτά τα λιμάνια, 922 είναι δημόσια, 186 είναι ιδιωτικά και 6 είναι στρατιωτικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By