Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο ΣτΕ προσφεύγει ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ

Υποστηρίζει ότι  η απομάκρυνσή του είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ότι υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες

nerit_6

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς υποστηρίζει ότι  η απομάκρυνσή του μία μέρα μετά από τον μετασχηματισμό της ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ είναι αντισυνταγματική και παράνομη και ότι υπάρχουν κομματικές σκοπιμότητες πίσω από την παύση των καθηκόντων του.

Ο κ. Προκοπάκης ο οποίος ήταν πρόεδρος για επτά μήνες, αναφέρει λεπτομερώς το έργο του στη δημόσια τηλεόραση, καταγράφει τα ονόματα των ανθρώπων με τους οποίους συνεργάστηκε, τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και μεθόδους που υπήρχαν τόσο ως προς την διοίκηση, όσο και ως προς την επιλογή των προγραμμάτων, εκπομπών, υπαλλήλων, ενώ περιγράφει και τον τρόπο επιλογής των προγραμμάτων και του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ.

Όπως σημειώνει, ο πραγματικός σκοπός της απομάκρυνσής του, ήταν για λόγους κομματικών σκοπιμοτήτων και εξυπηρέτησης συμφερόντων ξένων προς το Δημόσιο και ότι δεν υπήρχαν λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Τονίζει ακόμη, ότι έγινε προσπάθεια από το Εποπτικό Συμβούλιο η ΝΕΡΙΤ να μην μεταδίδει ειδήσεις κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου που αναφέρει ότι σκοπός της, είναι μεταξύ των άλλων, η μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών, ενώ χαρακτηρίζει παράνομο τον διορισμό του νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντώνη Μακρυδημήτρη.

By