Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο «ψυγείο» μπήκαν οι ΗΠΑ

Ο φονικός χιονιάς που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει κοστίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους

 xionias800_usa

Θερμοκρασίες ρεκόρ υπό το μηδέν σημειώνονται σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην καθημερινή

Τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων και το γενικό μπλακ – άουτ στη λειτουργία επιχειρήσεων, σχολείων και πτήσεων στα αεροδρόμια έχει προκαλέσει η ψυχρή εισβολή αέρα από την Αρκτική στις Ηνωμένες Πολιτείες που εμφανίζουν πρωτοφανώς χαμηλές θερμοκρασίες.

xionias800_usa xionia800_070114

Από τους τέσσερις θανάτους, ο ένας αφορά σε 48χρονο άνδρα που έπαθε ανακοπή καρδιάς ενώ χρησιμοποιούσε φτυάρι στο χιόνι ενώ ο δεύτερος σε μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία βρέθηκε νεκρή έξω από το σπίτι της στην Ιντιανάπολη.

Από την Μοντάνα μέχρι το Μέριλαντ, περίπου ο μισός αμερικανικός πληθυσμός αναμένεται να νιώσει την επιδρομή του χιονιά. Οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί ότι ενδέχεται να παγώσει το δέρμα τους εφόσον αποφασίσουν να βγουν από το σπίτι τους ή να πάθουν κρυολόγημα μέσα σε λίγα λεπτά. Μπροστά στον κίνδυνο μάλιστα υποθερμιών, οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο σχολείων και ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Στους -40 το Σικάγο

Στο Μπρίμσον της Μινεσότα, ο υδράργυρος υποχώρησε στους -40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Σικάγο, το Σεντ Λιούις και την Ατλάντα το ψύχος ξεπέρασε κατά πολύ παραδοσιακά κρύες περιοχές του πλανήτη όπως το Αλμάτι στο Καζακστάν και το Ίρκουτσκ στη Σιβηρία.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι μεγάλα τμήματα των αυτοκινητόδρομων θα κλείσουν στο πλαίσιο προετοιμασίας ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων. Στη Νέα Υόρκη η θερμοκρασία μέσα στη νύχτα φαίνεται ότι θα πέσει στους -26 βαθμούς Κελσίου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επέκτεινε μάλιστα το υπό του μηδενός θερμοκρασιακό καθεστώς σε περιοχές όπως το Τέξας και η κεντρική Φλόριντα. Άσημες καιρικές συνθήκες αναμένονται τόσο στο Τένεσι όσο και στο Κεντάκι.

xionias600_070114 xionias700_070113

Περισσότερες από τις μισές πτήσεις ακυρώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγο καθώς ακόμη και οι προμήθειες καυσίμων πάγωσαν. Σε όλη τη χώρα, περισσότερες από 4.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ τουλάχιστον 3.500 έχουν καθυστερήσει και χάος επικρατεί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Στο Κλίβελαντ του Οχάιο, η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει στους -21 βαθμούς τη νύχτα και τα καταφύγια των αστέγων εμφανίζουν απίστευτη πληρότητα. Στο αντίστοιχο κέντρο στο Κεντάκι, οι υπεύθυνοι στρώνουν ακόμα και στο πάτωμα.

Είναι ενδεικτικό ότι η θερμοκρασία προβλέπεται να πέσει και στους -51 βαθμούς στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Βόρειας Ντακότα.

xionias600_070114

Διαβάστε επίσης:
Παραλύουν οι ΗΠΑ από το πολικό ψύχος

(Visited 1 times, 1 visits today)
By