Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο 29% η ανεργία στην Ελλάδα, αλλά τα χειρότερα… έχουν περάσει

Η ανεργία θέτει σε κίνδυνο τις μεταρρυθμίσεις, προειδοποιεί η συμβουλευτική εταιρεία Ernst &Young

anergiaΠροειδοποιεί η Ernst &Young ότι υπάρχει κίνδυνος στην πολιτική της δημοσιονομικής εξυγίανσης στον ευρωπαϊκό νότο, αναφέρει έκθεση της , στην οποία επισημαίνεται ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα κινηθεί στο 29%.

«Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι τα χειρότερα έχουν περάσει στο πεδίο της οικονομίας για τις χώρες της κρίσης» εκτιμά ο Γκέοργκ Γκραφ Βαλντερζέε επικεφαλής της συμβουλευτική εταιρείας επιχειρήσεων στις γερμανόφωνες χώρες, τονίζοντας, ωστόσο ότι τα ποσοστά ανεργίας στα κράτη αυτά θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τις μεταρρυθμίσεις.

Οι εκτιμήσεις της Ernst & Young για τη γερμανική οικονομία το 2014 κινούνται στο 1,7% και συμπίπτουν σχεδόν με τις αντίστοιχες προγνώσεις των εγκυρότερων οικονομικών ινστιτούτων της Γερμανίας που προβλέπουν ανάπτυξη της τάξεως του 1,8%. Σύμφωνα με την έκθεση, η γερμανική ανάκαμψη θα ευνοηθεί από την αύξηση των εξαγωγών και τις επενδύσεις των επιχειρήσεων. Έτσι, οι εξαγωγές αναμένεται να σημειώσουν αύξηση της τάξεως του 3,5% το 2014 και οι επενδύσεις κατά 4,2%.

Τόσο η Γερμανία όσο και η Ευρωζώνη θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. Η αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου θα κινηθεί στο 5,4% την επόμενη χρονιά (2013: 2,3%). Θετικές θα είναι οι επιπτώσεις της ανάκαμψης και στην αγορά εργασίας της Γερμανίας και των ισχυρών οικονομιών της ευρωζώνης.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By