Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο 70% ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πήρε, μαζί με τον Πολ Κρούγκμαν, μια σημαντική νίκη στη μάχη για τη φορολόγηση των πλουσίων.

papandreou-krougmanΜε μεγάλη διαφορά έναντι των αντιπάλων τους επικράτησαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν σε debate με θέμα τη φορολόγηση των πλουσίων που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Τορόντο του Καναδά.

Οι Παπανδρέου – Κρούγκμαν εξέφρασαν την άποψη πως πρέπει να αυξηθεί η φορολογία στα υψηλά εισοδήματα και είχαν απέναντί τους  τον πρών υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων Νιούιτ Γκίνγκριχ και τον οικονομικό σύμβουλο του προέδρου Ρίγκαν Άρθουρ Λάφερ.

Η συζήτηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του καθιερωμένου εδώ και χρόνια θεσμού Μunk debate και μεταδόθηκε τηλεοπτικά από εθνικό δίκτυο του Καναδά.

Οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους και οι περίπου 3.000 καλεσμένοι κλήθηκαν να ψηφίσουν. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα ποσοστά, η επικράτηση των Παπανδρέου-Κρούγκμαν ήταν συντριπτική, καθώς τα ποσοστά προτιμήσεων του κοινού πριν το debate ήταν 58% υπέρ, 28% κατά και ένα ποσοστό αναποφάσιστων 14%, ενώ μετά την τηλεμαχία των τεσσάρων ήταν 70% υπέρ και 30% κατά.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το debate εδώ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By