Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ στέλνει ο Καναδάς

Πριν ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών

Protest against the military operation in Fallujah

Ο Καναδάς θα αναπτύξει δεκάδες στρατιωτικούς συμβούλους στο Ιράκ για να παράσχουν «συμβουλές και βοήθεια» στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Στίβεν Χάρπερ.

Η στρατιωτική βοήθεια εκ μέρους του Καναδά έχει ως σκοπό «να παράσχει στις δυνάμεις ασφαλείας στον βορρά της χώρας μέσα για να αντιδρούν αποτελεσματικότερα απέναντι στην απειλή του Ισλαμικού Κράτους«, τονίζει η ανακοίνωση.

Οι Καναδοί θα παρέχουν συμβουλές στρατηγικής στις ιρακινές δυνάμεις πριν ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών. Προβλέπεται ότι οι στρατιωτικοί θα παραμείνουν στο Ιράκ για 30 ημέρες και μετά θα επανεξεταστεί η αποστολή τους.

«Ο φανατισμός της τρομοκρατικής οργάνωσης (σ.σ. του Ισλαμικού Κράτους) συνιστά μια πραγματική απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και τα εκατομμύρια των αθώων ανθρώπων στο Ιράκ, τη Συρία και πέρα από αυτές τις χώρες«, δήλωσε ο Χάρπερ. «Αν αφεθεί ανεξέλεγκτη, η οργάνωση αποτελεί άμεση απειλή επίσης για τον Καναδά και τους συμμάχους του. Η ανάπτυξη μελών των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα χειροπιαστό μέτρο για να εμποδιστεί η δολοφονική βία του ΙΚ και να ανταποκριθούμε στην ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε«, κατέληξε.

By