Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στρατούλης: Η κυβέρνηση είναι κοινωνικά ανάλγητη απέναντι στους άνεργους

«Οι άνεργοι θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα»

15 stratoulis

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων που θέλουν 9 στους 10 Έλληνες να έχουν «αποκλειστεί» σπό το επίδομα ανεργίας.

Σε ανακοίνωση του κατηγορεί την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για κοινωνική αναλγησία και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση με την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών καταστροφικής λιτότητας, όχι μόνο εκτίναξε τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά επίπεδα για τη χώρα μας, αλλά και στερεί από τους ανέργους και τις οικογένειές τους το δικαίωμα να επιβιώσουν».

Ο κ. Στρατούλης επισημαίνει πως οι άνεργοι θέλουν από την κυβέρνηση «δουλειές και όχι δούλεμα» με δήθεν προγράμματα απασχόλησης «που απλά τους ανακυκλώνουν» και υπενθυμίζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και  χαλάρωση των αυστηρότατων προϋποθέσεων χορήγησής του, αλλά κυρίως μέτρα κοινωνικής στήριξής τους (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, δωρεάν κάρτα μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαγόρευση διακοπής παροχών νερού και ηλεκτρικού ρεύματος κλπ).

By