Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στρατούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις παλιές, αυστηρότερες διατάξεις για τις απολύσεις

«Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε το καθεστώς ώστε να είναι πολύ δύσκολη η απόλυση των εργαζομένων» υποστηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

stratoulis-tsipras

«Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων συνιστά μέγιστο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό έγκλημα» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. «Σε μία Ελλάδα που με τις μνημονιακές πολιτικές τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει τετραπλασιαστεί η ανεργία, είναι έγκλημα να απελευθερώνεις τις ομαδικές απολύσεις. Θα οδηγηθούν και με αυτόν τον τρόπο στο υπερπέραν τα ποσοστά της ανεργίας» εκτιμά ο κ. Στρατούλης.

Αναφερόμενος στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που φαίνεται να έχει συμφωνήσει το υπουργείο Εργασίας με την τρόικα, ο κ. Στρατούλης εκτιμά ότι η «η απώλεια εσόδων για το ασφαλιστικό σύστημα θα είναι από 800 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο….».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η μείωση των εισφορών «βοηθάει κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν πολλούς εργαζόμενους και θα είναι σχετικά μεγάλο το ποσό της ελάφρυνσής τους. Τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις δεν τις βοηθάει γιατί έχουν άλλου τύπου προβλήματα».

Ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις παλιές αυστηρότερες διατάξεις για τις απολύσεις. «Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε το καθεστώς ώστε να είναι πολύ δύσκολη η απόλυση των εργαζομένων. Η σχετική πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει είναι και δέσμευσή μας προεκλογική ότι θα είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα εγκρίνει μια κυβέρνηση της Αριστεράς» τονίζει και προσθέτει: «Ταυτόχρονα τα μεγάλα ταμεία όπως το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ κλπ θα πρέπει να στηριχθούν, με κάθε τρόπο».

By