Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στoν Εισαγγελέα Πειραιά έξι από το πλήρωμα του πλοίου που μετέφερε ηρωίνη

Αύριο θα απολογηθούν ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος

iroB

Στα δικαστήρια Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα έξι από τα 14 άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού σε αποθήκη στο Κορωπί, της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που συνδέεται με τον εντοπισμό ίδιας ναρκωτικής ουσίας, βάρους ενός τόνου, 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1.133,420 κιλά) που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη. Οι έξι που θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα είναι Ινδοί υπήκοοι, μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα. Οι απολογίες τους αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 11:00 καθώς θα πρέπει να ορισθούν συνήγοροι και μεταφραστής.

Αύριο θα απολογηθούν ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.

Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής.

By