Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην εντατική η Υγεία- «Βούλιαξε» το κέντρο από γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

 Διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις για περισσότερους από χίλιους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ

poreiaA-ygeias

 

Άνοιξαν πριν από λίγο οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι παρέμειναν κλειστοί (Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας)  από την πορεία των εργαζομένων και των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία που έφθασε στη Βουλή.

Νωρίτερα, το μεσημέρι οι  γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, αντιδρώντας στο  δεύτερο κύμα κινητικότητας στην περιφέρεια.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των ψυχιατρικών νοσοκομείων, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κήρυξε 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 – 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Τις κινητοποιήσεις στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), που ζητά από τον υπουργό Υγείας να «σταματήσει την καταστροφική πολιτική στο χώρο της Υγείας».

Λόγω των κινητοποιήσεων, τα νοσοκομεία λειτουργούν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας  έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στους απεργούς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.

Συμβάσεις 

Διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις για περισσότερους από χίλιους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ όπως ανακοίνωσε χθες  ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, μετά την απόφαση των γιατρών να παρατείνουν έως τις 9 Δεκεμβρίου  τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισε ο κ.  Μπέζας, οι εν λόγω γιατροί το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του Οργανισμού  και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε επίσης:  

Στο χειρουργικό τραπέζι όλα τα κέντρα του πρώην ΙΚΑ- Ανοικτά όλο το 24ωρο  

(Visited 1 times, 1 visits today)
By