Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο από τα ναυτεργατικά σωματεία

Έξω από τον Οίκο Ναύτου στις 10: 30 το πρωί – Ζητούν κοινωνική ασφάλιση

navtergatis
Panayiotis Tzamaros / fosphotos.com

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί (10:30) από τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (μηχανικών), ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής), ΠΕΕΜΑΓΕΝ (μάγειροι), πληρωμάτων ρυμουλκών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ).

Η συγκέντρωση θα γίνει έξω από τον Οίκο Ναύτου. Οι ναυτεργάτες ζητούν κοινωνική ασφάλιση, προστασία και πρόνοια.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σάββας Τσιμπόγλου, οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι ναυτικοί, και ιδιαίτερα αυτοί που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον από τον ΕΟΠΥΥ μετά τη ένταξη του Οίκου Ναύτου σε αυτόν, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες.

Επίσης, τόνισε ότι πρόβλημα είναι και η καταβολή των επιδομάτων σε ανέργους, καθώς οι προϋποθέσεις που τίθενται από το ΓΕΝΕ, έχουν ως αποτέλεσμα πολλοί ναυτικοί να μην μπορούν να το εισπράξουν.

Προσέθεσε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των ναυτικών έχουν λήξει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ στο 70%, και πλέον, των ναυτεργατών της επιβατηγού ναυτιλίας οφείλονται αναδρομικά και δεδουλευμένα που διαρκώς διογκώνονται.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By