Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα

 Kατά της επίθεσης που δέχθηκαν χθες το βράδυ μέλη του κόμματος από τη Χρυσή Αυγή

KKEΜαζική αντιφασιστική πορεία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στους δρόμους του Περάματος, μετά την συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην Πλατεία Ηρώων της πόλης, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ως απάντηση στην επίθεση που δέχθηκαν χθες το βράδυ από την Χρυσή Αυγή, μέλη του κόμματος και της νεολαίας που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Την επίθεση κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, νωρίς το πρωί το ΚΚΕ.

Στην συγκέντρωση, στην οποία παρέστη αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της κομματικής οργάνωσης Αττικής και μέλος του ΠΓ Κώστα Παρασκευά, μίλησε ο γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μαρούπας, καταγγέλλοντας την επίθεση και λέγοντας «τσάμπα έχασαν το μεροκάματο στα μαγαζιά της νύχτας, ο λαός του Περάματος δεν φοβάται από τους θρασύδειλους».

«Το ΚΚΕ δεν τα ‘δίπλωσε΄ ποτέ, ούτε θα τα ‘διπλώσει΄ και τώρα, θα συνεχίσουμε στον δρόμο που έχουμε χαράξει για την εργατική λαϊκή εξουσία» είπε ο κ. Μαρούπας.

Ο γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ είπε ότι «η χθεσινή βρώμικη επίθεση επιβεβαίωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι τσιράκι του συστήματος γιατί σήκωσε χέρι ενάντια στο ΚΚΕ που είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για να έχει ο λαός δουλειά με δικαιώματα, μεροκάματα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και όχι σε εκείνες του κεφαλαίου, στέγη, ασφάλιση και Υγεία, έδειξαν το βαθύ μίσος τους απέναντι σε όσους αγωνίζονται».

«Το ΚΚΕ δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις στην πάλη για το δίκιο του λαού, οι φασίστες τι να πουν;» είπε ο κ. Μαρούπας, θέτοντας το ερώτημα «αν σας συκοφαντούμε, όπως λέτε, γιατί λουφάξατε από χθες το βράδι, το κάνατε γιατί έχετε λερωμένη τη φωλιά σας».

 

«Κατηγορούν το ΚΚΕ ως ‘νεκροθάφτη της Ζώνης΄ (Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος), αυτοί που θέλουν τους εργάτες με σκυμμένο το κεφάλι, ας μας πουν γιατί οι εφοπλιστές δεν ναυπηγούν στην Ελευσίνα, τον Σκαραμαγκά και το Νεώριο» είπε ο κ. Μαρούπας.

Ο γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή χαρακτήρισε «επαγγελματίες αφισοκολλητές» τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, λέγοντας «το ΚΚΕ έχει εργατική σύνθεση, δεν θα μας δώσουν πιστοποιητικά αυτοί που κολλάνε ένσημα στην σωματεμπορία και τα ροζ ξενοδοχεία».

Αναφερόμενος στον «διμέτωπο» της Χρυσής Αυγής «εναντίον εφοπλιστών και εργατοπατέρων», ο κ. Μαρούπας είπε «διμέτωπος είναι όταν ψηφίζουν στην Βουλή για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, ενώ ζητούν να πέσουν και τα μεροκάματα», ενώ κατήγγειλε την Χρυσή Αυγή ότι επιχειρεί να στήσει εργοδοτικό σωματείο στην Ζώνη.

«Παίρνουν τρόφιμα από το Ίδρυμα Νιάρχου για να κάνουν τους φιλάνθρωπους, ο Νιάρχος κομμώτρια ήταν; εφοπλιστής ήταν» πρόσθεσε.

Χαρακτηρίζοντάς τους «απόγονους χιτών και ταγματασφαλιτών, ελεεινούς, ψεύτες και δειλούς» ο κ. Μαρούπας είπε ότι «κάνουν μια τρύπα στο νερό αν πιστεύουν ότι θα τους φοβηθούμε, η καταδίκη τους από τον λαό του Περάματος είναι καθολική, έχουν λουφάξει στα λαγούμια τους, οι κομμουνιστές κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στον κόσμο, αυτοί κρύβονται».

«Το κίνημα έχει την δύναμη, ώστε αυτοί να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, να μην τους χωρά ο τόπος, έξω από τις εργατικές λαϊκές γειτονιές, έξω από τα σχολεία και τις σχολές», είπε ο κ. Μαρούπας, καλώντας σε «δράση τώρα, καμιά ανοχή στους ναζί, από αυτούς δεν δεχόμαστε ούτε νερό στην έρημο».

«Το ΚΚΕ έχει την πιο βαθιά αντιφασιστική πολιτική γιατί στο στόχαστρό του είναι η μήτρα που γεννά τον φασισμό, το καπιταλιστικό σύστημα, και γιατί στοχεύει στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων που χρησιμοποιούν τους φασίστες ως εργαλείο» είπε ο κ. Μαρούπας, καλώντας την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στους αγώνες του κινήματος και σε συσπείρωση με το ΚΚΕ ώστε «να μπουν στο χρονοντούλαπο και οι φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους τρέφει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By