Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση των εργαζομένων της ΕΡΤ στα στούντιο της ΕΔΤ

Στάση εργασίας 13:00-18:00 στα ιδιωτικά κανάλια

ertexo3

Πορεία προς τα στούντιο από τα οποία έκανε χθες πρεμιέρα η ΕΔΤ πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΕΡΤ προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για «την αιφνίδια, πραξικοπηματική και αντικοινοβουλευτική ενέργεια, που υλοποιείται με την επικούρηση των ιδιοκτητών της Digea και των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών.»

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα στα ιδιωτικά κανάλια.

H ΠΟΣΠΕΡΤ και το Συντονιστικό των δημοσιογράφων είχαν απευθύνει πρόσκληση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 το μεσημέρι έξω από τα ιδιωτικά στούντιο « που εκπέμπει παράνομα το κυβερνητικό κανάλι ΕΔΤ», στη λεωφόρο Μαρκοπούλου στην Παιανία.

Στην ανακοίνωση τους οι τρεις ομοσπονδίες προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε απόπειρα μετάδοσης προγράμματος, απ’ αυτό το νέο «ενημερωτικό» μόρφωμα, θα αντιμετωπιστεί από ολόκληρο τον κόσμο της Ενημέρωσης, με διαρκή γενική απεργία, με τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του λαού και των εργατικών συνδικάτων της χώρας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Ένα μήνα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει μαύρο-σκοταδισμό. Ένα μήνα η κυβέρνηση παρανομεί και προσπαθεί να τρομοκρατήσει. Ένα μήνα η κυβέρνηση μέσα από τα «συνεργαζόμενα» ΜΜΕ συκοφαντεί και λοιδορεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους της. Μετά από ένα μήνα η κυβέρνηση δημιουργεί το κανάλι ΕΔΤ ή ΔΤ ή κάτι άλλο…».

«Μετά από ένα μήνα εκπέμπει πειρατικά λίγες ώρες πρόγραμμα «κονσέρβα»… Χρησιμοποιεί ιδιωτικές επιχειρήσεις που ανήκουν σε ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών για την μετάδοση και διανομή του σήματος με περιφρούρηση από ειδικές δυνάμεις. Αυτή είναι η Δημόσια Τηλεόραση που θέλουν. Μια τηλεόραση ελεγχόμενη στα χέρια των ιδιωτικών συμφερόντων που θα εξυπηρετεί την προπαγάνδα τους».

«Το πραξικόπημα εξελίσσεται σε τηλεπειρατεία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

«Και η τελευταία «μάσκα» έπεσε από το αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο ο δρόμος της παρανομίας. Αφού κατέλυσαν το Σύνταγμα, επιχειρώντας να βάλουν «λουκέτο» στην ΕΡΤ, από σήμερα έγιναν φτηνοί τηλεπειρατές, εμφανίζοντας παράνομα στις δημόσιες συχνότητες το μόρφωμα της ΕΔΤ.

Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι νεκρή και έσπευσαν να σκυλεύσουν το σώμα της, διαμοιράζοντας μεταδόσεις, συχνότητες, υλικό και τη «Ραδιοτηλεόραση».

Θεώρησαν ότι η ΕΡΤ είναι ανήμπορη να αντιδράσει και έσπευσαν να ευτελίσουν ιστορία και μνήμη δεκαετιών. Ονόμασαν ένα πειρατικό μόρφωμα ΕΔΤ. Κακέκτυπο το όνομα, παράνομο το μόρφωμα, σε αγαστή συνεργασία με την Digea των ιδιωτών καναλαρχών.

Εθισμένοι στα λάθη αυταρχικής λογικής συνεχίζουν να διαπράττουν το ένα πίσω απ” το άλλο.

Η ΕΡΤ είναι ΕΔΩ (και όχι η ΕΔΤ). Οι τηλεθεατές και οι ακροατές της, η ελληνική κοινωνία που στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα είναι ΕΔΩ.

Ενωμένοι, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για την ΕΡΤ των εργαζομένων και του ελληνικού Λαού και όχι των ιδιωτών και των τηλεπειρατών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By