Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συγκλονιστικά βίντεο από την πολύνεκρη καραμπόλα στην Εγνατία

Διαφωνία των εμπειρογνωμόνων για τις αιτίες του δυστυχήματος

karampola-2

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά το τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία Όδο με πρωταγωνιστή τον Ρουμάνο οδηγό που στοίχισε την ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Η νταλίκα φλέγεται, οι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους, οι περαστικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους βαριά τραυματισμένους και όσοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, στέκονται αμήχανα και παρακολουθούν τις εικόνες που συνέθεσαν την ανείπωτη τραγωδία.

Παράλληλα, αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, είναι ο 39χρονος οδηγός της «φονικής» νταλίκας.


Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, ο οποίος προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασαν τα φρένα της νταλίκας, παραπέμφθηκε στον ανακριτή Βέροιας, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Θα έχει ήδη προηγηθεί η απολογία του 42χρονου υπεύθυνου της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών, ο οποίος πήρε προθεσμία να λογοδοτήσει αύριο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει δε την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μέχρι το πέρας των απολογιών τους οι δύο συλληφθέντες παραμένουν κρατούμενοι.

Οι εμπειρογνώμονες που εξετάζουν τις αιτίες του τραγικού δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη καταλήξει στους λόγους της πρόσκρουσης, μάλιστα οι δηλώσεις τους μέχρι στιγμής αντικρούουν η μια την άλλη.

Ο εμπειρογνώμονας, ο οποίος έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν, μίλησε στο MEGA και τόνισε ότι η νταλίκα είχε πρόβλημα στα φρένα της. Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, είναι μια άτυπη εκτίμηση και αναμένεται να γίνει ενδελεχής έρευνα, να εξεταστεί το όχημα και να δοθεί επίσημη απάντηση για το αν αυτή η εκτίμηση πράγματι ισχύει.

Ωστόσο, το γεγονός πως ο οδηγός της νταλίκας είχε όλο το χρόνο, αν δεν δούλευαν τα φρένα, να μειώσει ταχύτητα και να κάνει ελεγχόμενο ατύχημα, υποστήριξε ο πραγματογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, Παναγιώτης Σταμίρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, ο πραγματογνώμων δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι ο οδηγός της νταλίκας να μην έδωσε την απαιτούμενη προσοχή στις ενδείξεις για έργα. «Μάλλον, δεν πρόσεξε τα έργα που γίνονταν και δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ακόμη εννέα τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο αριθμός των τραυματιών που νοσηλεύονται προς το παρόν στη Βέροια είναι 17, εκ των οποίων οι 13 στη Χειρουργική και οι τέσσερις στην Ορθοπαιδική Κλινική.

By