Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συζήτηση για την ασφαλιστική αγορά στη συνάντηση Στουρνάρα – ΕΑΕΕ

Συζητήθηκαν όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές εταιρίες

eaee1

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, και το διοικητικό της συμβούλιο πραγματοποίησε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα «φλέγοντα» ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις ασφαλιστικές εταιρίες, την εποπτεία του κλάδου και τα αναπτυξιακά κίνητρα που μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση του στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και στο τραπέζι «έπεσαν» όλα τα ανοιχτά θέματα για τον ασφαλιστικό κλάδο. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση τβν δύο πλευρών από την ανάληψη των ηνίων της ΤτΕ από τον κ. Στουρνάρα.

Oι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν μπει για τα καλά στους ρυθμούς του solvency II περνώντας από το στάδιο των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και μετάβασης στο νέο εποπτικό περιβάλλον.

Άλλωστε, πρόσφατα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και CEO της Eurolife ERB Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στη συνάντηση ασφαλιστών και αντασφαλιστών που διοργανώνει η ΕΑΕΕ στην Ύδρα ανέφερε: «όλοι γνωρίζουμε ότι η ένταξη σε αυτό το καινούργιο εποπτικό περιβάλλον απαιτεί χρόνο, χρήμα, κεφάλαια και πολλή δουλειά εκ μέρους μας. Η Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά υποστηρίζει τις πράξεις του solvency II, που στόχο έχουν να αυξήσουν την προστασία των κατόχων ασφαλιστηρίων, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να εφαρμόσουν νέους υψηλούς κανόνες εποπτείας στην αγορά μας«.

By