Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συλλήψεις και μολότοφ τη νύχτα στα Εξάρχεια

16 προσαγωγές και μία σύλληψη για επίθεση σε ομάδα αστυνομικών

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ένας 46χρονος Ιταλός συνελήφθη και άλλα 16 άτομα προσήχθησαν μετά από δύο διαφορετικές επιθέσεις με ρίψη μολότοφ χθες το βράδυ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρισκόταν στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η πρώτη επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα από ομάδα περίπου 50 ατόμων που πέταξαν μολότοφ σε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα, από ομάδα περίπου δέκα ατόμων, τα οποία έριξαν μολότοφ στην ίδια διμοιρία, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με πλαστικά σφαιρίδια, ένα σακουλάκι με πλαστικά σφαιρίδια, ένα κυλινδρικό δοχείο που περιείχε ποσότητα συμπιεσμένου υγρού καθώς και μία ανταλλακτική κάνη του πιστολιού.

Σε βάρος του 46χρονου Ιταλού, ο οποίος είχε συλληφθεί άλλη μια φορά ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου το 2011, σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By