Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλήψεις μελών σπείρας παράνομων υιοθεσιών

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα και αναζητούνται ακόμη δύο

ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ1

Η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε παράνομες υιοθεσίες και έκανε συνολικά έξι συλλήψεις.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν γυναίκες με οικονομικά προβλήματα – κυρίως βουλγάρικης καταγωγής – και μεσολαβούσαν για την παράνομη υιοθεσία των παιδιών τους κερδίζοντας από 3.000 έως 10.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν έξι Βούλγαροι, εκ των οποίων τρεις φέρονται ως μέλη της σπείρας, καθώς και τρεις από τους γονείς των βρεφών. Παράλληλα, αναζητούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα ένας 62χρονος Έλληνας δικηγόρος και μία 55χρονη Βουλγάρα.

Το πρωί της Τρίτης, δύο από τα μέλη της σπείρας είχαν παραλάβει, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από μία γυναίκα από τη Βουλγαρία, ένα βρέφος, το οποίο φέρονται ότι παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι Ελλήνων.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κυψέλη, στο σπίτι όπου διέμενε μία από τις συλληφθείσες, και παρέλαβαν και το δικό της βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, αλλά εκεί συνελήφθησαν.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομία, οι δράστες είχαν εντοπίσει τη γυναίκα στη Βουλγαρία και της πρότειναν να τεκνοποιήσει και να δώσει το τέκνο της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των δύο αυτών συλληφθέντων, εντοπίσθηκε ένα βρέφος μαζί με τους γονείς του (το βρέφος το είχε γεννήσει η γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα και, σύμφωνα με την αστυνομία, σκόπευε να το δώσει για υιοθεσία), καθώς και ένα ακόμα ανήλικο παιδί.

Στα δύο νεογνά και το ανήλικο παιδί παρασχέθηκε αρωγή και οδηγήθηκαν για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία σε νοσοκομείο, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

By