Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλήψεις Παλαιστινίων για την εξαφάνιση των τριών Ισραηλινών

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δρουν με βάση το σενάριο πως πρόκειται για απαγωγή

oap_palaistiniaki kuvernisi

Περίπου 80 Παλαιστίνιους έχει συλλάβει ο ισραηλινός στρατός σε έρευνες με σκοπό των εντοπισμό των τριών Ισραηλινών εφήβων που εξαφανίστηκαν την Πέμπτη στη Δυτική Όχθη και πιστεύεται ότι έχουν πέσει θύματα απαγωγής.

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών να εντοπιστούν οι τρεις ισραηλινοί έφηβοι που έχουν απαχθεί, σχεδόν 80 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης», ανακοίνωσε ο στρατός, ενώ τόνισαν ότι θα χρησιμοποιήσουν «όλα τα μέσα» για να λυθεί η υπόθεση.

Ο ισραηλινός στρατός έχει αποκλείσει εντελώς τη Χεβρώνα και τα περίχωρά της στη Δυτική Όχθη, απ΄ όπου εξαφανίστηκαν οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατός δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεαρών Ισραηλινών. Η εφημερίδα Χααρέτζ αναφέρει ότι οι δύο είναι 16 ετών και ο τρίτος 19 ετών.

Οι τρεις νεαροί εξαφανίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ την ώρα που έκαναν ότο-στοπ κοντά στον εβραϊκό οικισμό Γκους Ετζιόν, που βρίσκεται μεταξύ των παλαιστινιακών πόλεων της Βηθλεέμ και της Χεβρώνας στη Δυτική Όχθη, καθώς ήθελαν να μεταβούν στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή του στρατού επιβεβαίωσε χθες ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δρουν με βάση το σενάριο πως πρόκειται για απαγωγή, αλλά προειδοποίησε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε εάν είναι ζωντανοί ή νεκροί. Δεν γνωρίζουμε αυτή τη χρονική στιγμή», είπε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς θα είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί.

Παράλογες χαρακτήρισε τις κατηγορίες αυτές ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, στρατηγός Αντνάν αλ Ντάμιρι, καθώς η Παλαιστινιακή Αρχή «δεν διαθέτει καμία εξουσία» στην περιοχή του Γκους Ετζιόν που βρίσκεται στη ζώνη C, που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο, πολιτικό και στρατιωτικό, του Ισραήλ.

Σύμφωνα με άλλο παλαιστίνιο αξιωματούχο, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αρχής «συνεργάζονται» με τις ισραηλινές υπηρεσίες «για να συγκεντρώσουν πληροφορίες» για την εξαφάνιση των τριών Ισραηλινών.

By