Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές στη Πάτρα

Μετά από επεισόδια στο κέντρο της πόλης.

syllhpshΜετά από επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Πάτρας, η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές ατόμων τις πρώτες πρωινές ώρες. Αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν ενισχυθεί με διμοιρίες ΜΑΤ από την Αθήνα, βρίσκονταν σε επιφυλακή, από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και μέλη της Χρυσής Αυγής, λόγω παράλληλων εκδηλώσεων.

Όμως, τόσο η ανοικτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού, με ομιλητή του κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Χρήστο Παππά, όσο και η πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, χωρίς να σημειωθούν απρόοπτα.

Τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου παρέμεναν έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, αλλά και στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή. Λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου κινήθηκαν προς ξενοδοχείο της πόλης, όπου είχαν καταλύσει αστυνομικές δυνάμεις από άλλες περιοχές. Στο σημείο βρέθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

By