Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο από διοικητικούς των ΑΕΙ στα Προπυλαία

Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές ζητούν την άρση του μέτρου της διαθεσιμότητας – Συνεχίζεται η απεργία για 11η εβδομάδα

panepistimio athinonΚοινό μέτωπο κατά τις διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια συγκροτούν για μια ακόμα φορά διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές που αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια.

Η κόντρα για το άνοιγμα των Πανεπιστημίων που βρίσκονται κλειστά για 11η εβδομάδα καλά κρατεί. Το υπουργείο Παιδείας που προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη με αποτέλεσμα να κηρυχθεί για δεύτερη φορά παράνομη, αλλά όχι και καταχρηστική η απεργία, παραμένει ανυποχώρητο και πετάει το μπαλάκι στις πρυτανικές αρχές που από την πλευρά τους καλούν το υπουργείο να προσέλθει σε διάλογο για να αρθεί το αδιέξοδο.

Στο μεταξύ, και ενώ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κάλεσε την Τετάρτη τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θ. Πελεγρίνη, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα και αναφέρθηκε στην άσκηση τυχόν ποινικών διώξεων.

Στήριξη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ εκφράζει σε ψήφισμά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, απαιτώντας «να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους και κάθε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης».

Η ΟΛΜΕ καταδικάζει τόσο «την κλιμάκωση του αυταρχισμού και την ποινικοποίηση του αγώνα τους, με δεύτερη προσφυγή στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία», όσο και «την επιβολή αργίας στους 278  απεργούς που αρνήθηκαν να απογραφούν, αρνούμενοι να συναινέσουν στην απόλυσή τους και να σπάσουν μ” αυτό τον τρόπο την απεργία τους».

Η κόντρα φουντώνει και στη Βουλή καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ζήτησε την παραίτηση του Κ.Αρβανιτόπουλου κατηγορώντας τον ότι «έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το αδιέξοδο που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια με εξαιρετικά αντιεπιστημονικές, αδιαφανείς και λάθος διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα».

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By