Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων έξω από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Απαιτούν την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων

tzitzikostas

Με την επίδοση ψηφίσματος στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν, σήμερα, κτηνοτρόφοι, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, διεκδικώντας την άμεση καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης και τη ρύθμιση των βοσκοτόπων.

Επόμενος σταθμός των κινητοποιήσεων των κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, την παραμονή των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), δηλαδή στις 5 Σεπτεμβρίου, στη μία το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, οι κτηνοτρόφοι θα ζητήσουν από τον υπουργό να τους «κλείσει» συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την επομένη, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

Στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν περισσότεροι από 250 κτηνοτρόφοι και, όπως είπε ο κ. Καμπούρης, στη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τζιτζικώστα, ο Περιφερειάρχης τούς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στα αιτήματά τους και τούς ενημέρωσε πως θα φέρει τα θέματά τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα συγκαλέσει περιφερειακή σύσκεψη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, που διαβεβαίωσαν τους κτηνοτρόφους ότι θα συναντηθούν με τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της ΔΕΘ.

By