Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα

Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

olme

Συλλαλητήριο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα πραγματοποιήσει στις 11 π.μ. η ΟΛΜΕ, αντιδρώντας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ τονίζει: «Καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού δεν θα γίνει αποδεκτή και θα είναι «αιτία πολέμου»».

Οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν έξω από το ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), όπου πραγματοποιείται το συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα καταλήξουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Οι καθηγητές έχουν ζητήσει από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου 8.000 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Χθες στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, με το κλιμάκιο της τρόικας κύριο θέμα ήταν οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και η κινητικότητα. Από την πλευρά του υπουργείου ζητήθηκε παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου για τν κινητικότητα των πρώτων 12.500 υπαλλήλων, από το σύνολο των 25.000 που προβλέπει το σχέδιο μέχρι τα τέλη του χρόνου. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Τετάρτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By