Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συμβολικός αποκλεισμός έξω από το Ιπποκράτειο

hospitalΚινδυνεύει η λειτουργία των κλινικών στα νοσοκομεία λόγω της υποχρηματοδότησης, ενώ αρκετά κρεβάτια παραμένουν, ήδη, κλειστά, όπως καταγγέλλει στο thessatoday ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ Πέτρος Κετικίδης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας είναι σε αναβρασμό και, εδώ και ημέρες, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς, εκτός των άλλων, παραμένουν απλήρωτοι για μήνες για τα νυχτερινά και τις υπερωρίες τους.

Για το λόγο αυτό προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Κων. Καραμανλή, ενώ νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ιπποκράτειο, με τη συμπαράσταση, μάλιστα, εργαζομένων του Θεαγενείου που έφθασαν στο σημείο, κρατώντας πλακάτ. Δείτε το video από τον αποκλεισμό.

Το απόγευμα στις 19.00, οι  εργαζόμενοι και θεραπευόμενοι των προγραμμάτων του ΟΚΑΝΑ θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους. Όπως σημειώνουν, «αγωνίζονται και διεκδικούν την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την υψηλή ποιότητα των δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων θεραπείας του ΟΚΑΝΑ, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των θεραπευομένων και των οικογενειών τους, καθώς και για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας»

(Πηγή: thesstoday.gr)

By