Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συμμορία ανηλίκων είχε αρπάξει 59 οχήματα!

Κάθε ρεκόρ κλοπής αυτοκινήτων και δικύκλων έσπασαν τρεις 16χρονοι πιτσιρικάδες που έκλεβαν οχήματα και έπαιρναν τα ανταλλακτικά

symmoria-anilikwn

Μια συμμορία πιτσιρικάδων κρυβόταν πίσω από τις αλλεπάλληλες κλοπές δικύκλων και αυτοκινήτων που είχαν αναστατώσει την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου τους τελευταίους έξι μήνες! Οι νεαροί δράστες αναδείχθηκαν σε… ρέκορντμεν των κλοπών, με συνολικά 59!

Οι τρεις από τους δράστες, ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί όλοι 16 χρόνων, εντοπίστηκαν τυχαία κατά την διάρκεια επιχείρησης της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενώ επέβαιναν σε αυτοκίνητο που είχαν κλέψει πριν από ένα μήνα από την περιοχή της Χερσονήσου και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Εκεί άρχισαν να εξιχνιάζονται η μια μετά την άλλη και οι υπόλοιπες κλοπές.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν ότι το τελευταίο εξάμηνο είχαν κλέψει 53 δίκυκλα και έξι αυτοκίνητα από περιοχές του Ηρακλείου, της Χερσονήσου και των Αρχανών, μαζί με άλλους δύο συνομήλικους συνεργούς τους οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Από τα κλεμμένα οχήματα, αφού έκαναν τις… βόλτες τους, κρατούσαν τη βενζίνη και ανταλλακτικά και στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή και κατά συναυτουργία, που βαρύνουν και τους δυο ασύλληπτους συνεργούς τους. Μαζί τους παραπέμφθηκαν δύο από τους γονείς τους, που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By