Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμφωνία για ανεργία νέων και δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Σε συμφωνία επί των σχεδίων για τη μείωση ανεργίας των νέων και στη χρήση των διαρθρωτικών ταμείων για την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις ευρωπαϊκών κρατών υπό ύφεση κατέληξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

 

The Council of the European Union
The Council of the European Union

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι ευρωπαίοι ηγέτες ενέκριναν μέτρα με στόχο να διευκολυνθεί η χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επίσης, συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τα διαρθρωτικά ταμεία για την ενίσχυση του δανεισμού σε επιχειρήσεις, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών υπό ύφεση και παρουσίασαν σχέδιο ύψους 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης των νέων, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια. 

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να προγραμματίσουμε τα έξοδα προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση», είπε η κ. Μέρκελ .

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By