Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συμφωνία για τη Συρία

ΗΠΑ και Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία για απόφαση σχετικά με το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας – Εν αναμονή της ψηφοφορίας

keriΣε συμφωνία για μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία προβλέπει να τεθεί υπό διεθνή έλεγχο και να καταστραφεί το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, κατέληξαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, μετά από εβδομάδες διπλωματικών διαβουλεύσεων.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Σαμάνθα Πάουερ, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τη Ρωσία για μια απόφαση «νομικά δεσμευτική» ώστε η Συρία να αναγκαστεί να παραδώσει τα χημικά όπλα που διαθέτει και πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία στο δεκαπενταμελές Συμβούλιο Ασφαλείας το βράδυ της Πέμπτης.

Και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα κατέληξε σε μια συνεννόηση με την Ουάσιγκτον όσον αφορά μια απόφαση για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.
Αξιωματούχοι της Ρωσίας και των ΗΠΑ εξέφρασαν τις ελπίδες τους ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα είναι σε θέση να ψηφίσει την Παρασκευή μια απόφαση.

«Ευελπιστούμε πως θα γίνει αύριο το βράδυ περίπου στις 20:00 (τοπική ώρα)», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσέρκιν. «Ξέρω ότι ορισμένοι υπουργοί θα παρατείνουν τη διαμονή τους στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία», είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By