Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ισπανία: Προς συμφωνία ιδιώτες και συνδικάτα για την αποκομιδή σκουπιδιών

Οι υπηρεσίες καθαρισμού της Μαδρίτης πραγματοποιούν από τις 5 Νοεμβρίου απεργία επ΄ αόριστον εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει την κατάργηση περίπου 1.100 θέσεων εργασίας

spainA

Μια προκαταρκτική συμφωνία συνήφθη ανάμεσα στα συνδικάτα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες εξασφαλίζουν τον καθαρισμό των οδών και των κήπων της Μαδρίτης, που έχουν γεμίσει σκουπίδια έπειτα από 11 ημέρες απεργίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο πλευρές.

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί εντός της ημέρας από τα δύο μέρη και στη συνέχεια από τους εργαζόμενους, πριν ανακοινωθεί η λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.

Δεν θα υπάρξουν «ούτε απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών», διαβεβαίωσε σήμερα ο Χουάν Κάρλος ντελ Ρίο, εκπρόσωπος του συνδικάτου UGT.

Οι υπηρεσίες καθαρισμού των οδών και των κήπων αυτής της πόλης των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων πραγματοποιούν από τις 5 Νοεμβρίου απεργία επ΄ αόριστον εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει την κατάργηση περίπου 1.100 θέσεων εργασίας από σχεδόν 7.000, οι οποίες θα προστεθούν στις 350 που καταργήθηκαν ήδη τον Αύγουστο. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης μείωση μισθών ως και κατά 40%.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Άνα Μποτέγια, η οποία επικρίνεται από την αντιπολίτευση για την αδράνειά της, έθεσε την Τετάρτη στα μέρη προθεσμία ως το βράδυ της Παρασκευής για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, διαφορετικά απείλησε πως θα χρέωνε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το κόστος του καθαρισμού των δρόμων από μια δημόσια επιχείρηση.

Η απεργία αυτή, η οποία δεν αφορά τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, έχει μετατρέψει τους δρόμους της Μαδρίτης σε γιγάντιο σκουπιδοτενεκέ, καθώς είναι γεμάτοι με βρώμικα χαρτιά και άλλα σκουπίδια και τα δοχεία απορριμμάτων ξεχειλίζουν στους δρόμους.

πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By