Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα» το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου [φωτο]

 Επίθεση στην κυβέρνηση από τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Δεν τα καταφέρνει»

Political Conference of Radical Movement of Socialdemocratic Alliance (RIKSSI) / Πολιτική Συνδιάσκεψη της ΡΙΚΣΣΥ
Menelaos Myrillas

Ο Ανδρέας Λοβέρδος  στο γήπεδο του Σπόρτινγκ ανακοίνωσε, την ίδρυση του κόμματος του, με τίτλο «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα».

«Να συμφωνήσουμε για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος,που θα παλέψει για την νέα Ελλάδα. Συμφωνία για την νέα Ελλάδα είναι το όραμα, είναι ο στόχος μας, Είναι το όνομά μας!» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός έδειξε ότι φιλοδοξεί να καταγράψει το κόμμα του πορεία στην κεντροαριστερά.

Στόχος, σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, το συνέδριο του κόμματος να αναδείξει δημοκρατικά και την ηγεσία του αφήνοντας ανοιχτό όποιος επιθυμεί να ενταχθεί και να θέσει υποψηφιότητα: «Θέλουμε να αναδείξουμε ηγετικά στελέχη,κι όχι ηγεμόνες και Μεσσίες. Ακριβά τους πληρώσαμε όλοι!Θέλουμε να αναδείξουμε θέσεις άμεσης δράσης, κι όχι πλήρεις καταλόγους ψεμμάτων κι ανεκπλήρωτων υποσχέσεων! Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, στους νέους, σε αυτούς που φοβούνται για τη δουλειά τους ή για το επίπεδο ζωής τους, στους ανέργους, σε όλους τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους και τους καλούμε κοντά μας» είπε με έμφαση.

Βολές στην κυβέρνηση

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση και προειδοποίησε πως «δεν πάει άλλο έτσι». Πήρε θέση επίσης στις συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο για αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές και προειδοποίησε: «Στην Βουλή στηρίξαμε την κυβέρνηση. Στα δύσκολα. Δεν σκεφτήκαμε μικρό- πολιτικά.Όμως, η εμπιστοσύνη μας εξαντλείται. Η τρικομματική κυβέρνηση δεν τα καταφέρνει, δυστυχώςΤρεις είναι οι λόγοι:

1. Δεν έχουν αντι-υφεσιακό σχέδιο. Λειτουργούν παραδοσιακά, αντιπαραγωγικά.

2. Την κυβέρνηση, που σχηματίστηκε με μικροπολιτικές προθέσεις, αντικατέστησε το διευθυντήριο των κομματικών αρχηγών και των συνεργατών τους. Έτσι, όμως, όλα καθυστερούν ή ακυρώνονται. Ό,τι γινόταν και επί κυβέρνησης Παπαδήμου με τα κόμματα ξανά έγινε, με αντεστραμμένους ρόλους. Η εμπειρία αγνοήθηκε, η μικρο- πολιτική επικράτησε.

3. Οι καταστροφικές πελατειακές λογικές επικράτησαν και στη στελέχωση του κράτους. Φεύγουν ακόμη και ικανοί, για να τοποθετηθούν «ημέτεροι». Δηλαδή, συνεχίζονται οι ίδιες πρακτικές που μας πήγαν στα βράχια.

«Όλα αυτά θα τα αντιπολιτευτούμε. Κι αν συνεχιστούν, που συνεχίζονται, θα περάσουμε απέναντι. Δεν υπάρχει χρόνος ώστε να περιμένουμε, φοβούμενοι μήπως κάποιος μας παρεξηγήσει. Πρέπει να δράσουμε αμέσως» προειδοποίησε. Ενώ ως προς την λύση εφεξής; «Ούτε εκλογές, αλλά ούτε και αυτή η κυβέρνηση. Η Βουλή θα δώσει τις κατάλληλες λύσεις» είπε προκαλώντας αίσθηση. Εντύπωση προκάλεσε πάντως πως ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε μόνο μία φορά στο ΠΑΣΟΚ και αυτό για να σημειώσει πως θα ξανασυντηθεί με εκείνους που έφυγαν από το κόμμα.

[custom_gallery id=»24176″]

By