Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συμφώνησαν Χατζηδάκης και οδηγοί ταξί

Συμβιβάστηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης και οι ιδιοκτήτες-αυτοκινητιστές ταξί, σχετικά με τις ρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Ο Κωστής Χατζηδάκης φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει στο θέμα διάθεσης ενοικιαζόμενων ΙΧ, βγάζοντας το άρθρο 9 από το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί & Αγοραίων Θύμιος Λυμπερόπουλος, η κυβέρνηση δέχτηκε να μην υπάρξει διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που θα δίνει την δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων να διαθέτουν ενοικιαζόμενα ΙΧ, με οδηγό, προκείμενου να εκτελούν μεταφορικό έργο. «Υπήρξε κατανόηση από την κυβέρνηση και θεωρώ ότι το θέμα λύθηκε με μία προϋπόθεση: ότι δεν θα κατατεθεί το άρθρο 9 του ν/σ για ψήφιση μετά την υπόσχεση του κ. Χατζηδάκη» δήλωσε ο κ. Λυμπερόπουλος.

hatzidakis622_061113

Παραμένουν ωστόσο οι διατάξεις που μειώνουν κάτω από τα 1.500 κυβικά την ισχύ των αυτοκινήτων που ενοικιάζονται με οδηγό, αλλά και τη δυνατότητα επέκτασης των 9θέσεων με οδηγό σε όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων και όχι μονο στις μεγάλες τουριστικές μονάδες.

Μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Χατζηδάκης είχε διαμηνύσει πως οι ρυθμίσεις τους πολυνομοσχεδίου για τις μεταφορές δεν θα είχαν αντίκτυπο στους ιδιοκτήτες ταξί.

Τι συμφωνήθηκε

Προηγήθηκε συνεδρίαση της ΠΟΕΙΑΤΑ κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα μετά και τις πρωινές συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών με τον κ. Χατζηδάκη. Οι αυτοκινητιστές ταξί είχαν αρχικά αντιδράσει έντονα μπροστά στο ενδεχόμενο περαιτέρω απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών αποσαφηνίστηκε πως οι αλλαγές οι οποίες προωθούνται με το νομοσχέδιο είναι δύο και αφορούν την κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των υπό μίσθωση αυτοκινήτων με οδηγό (μέχρι σήμερα επιτρέπεται η ενοικίαση οχημάτων άνω των 1.500 κυβικών) και τη μείωση της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσής τους από τις 12 στις έξι ώρες.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: «Από “μεταρρυθμιστές υπουργούς” πάμε καλά …από μεταρρυθμίσεις όμως;»

Άμεση ήταν η αντίδραση στη συμφωνία με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να δηλώνει στο λογαριασμό του στο Twitter: «Μεταρρυθμίσεις με τον Θύμιο να συμφωνεί…. δεν υπάρχουν, τελικά από “μεταρρυθμιστές υπουργούς” πάμε καλά …από μεταρρυθμίσεις όμως;;;».

By