Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Βενιζέλου με συνδέσμους βιομηχανιών της Μακεδονίας-Θράκης

«Η προστασία των επιχειρήσεων συνιστά και προστασία των θέσεων εργασίας»

BenizelosΜε τους συνδέσμους βιομηχανιών της Μακεδονίας και της Θράκης συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι εκπρόσωποι των συνδέσμων του έθεσαν τα επείγοντα προβλήματα που απασχολούν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής και ιδίως αυτά που συνδέονται με τις κρατικές ενισχύσεις, παλαιότερες εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου για δάνεια επιχειρήσεων, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και επιτοκίων και όλα τα συναφή θέματα, τα οποία επηρεάζουν καταλυτικά την υπόσταση εκατοντάδων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα και ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, ανέλαβε να τα συζητήσει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να προστατευτούν οι επιχειρήσεις στο μέγιστο δυνατό βαθμό, γιατί η προστασία των επιχειρήσεων συνιστά και προστασία των θέσεων εργασίας. «Άλλωστε η ίδια η ευρωπαϊκή κοινοτική έννομη τάξη παρέχει δυνατότητες προστασίας προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

By