Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τους οικονομικούς εισαγγελείς

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, το δημόσιο διάλογο και το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και προανακριτικού έργου της Βουλής, που εξακολουθούν να ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ενώ παρέδωσαν στους λειτουργούς τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής»

Konstantopoulou

Στοιχεία που έχουν προκύψει από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την κοινοβουλευτική λειτουργία σε σχέση με την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» συμφώνησαν να προσκομίσουν προς τον οικονομικό εισαγγελέα Αθηνών Π.Αθανασίου και προς τον  πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδη,  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Π. Κουρουμπλής και η υπεύθυνη της Επιτροπής (ΕΕΚΕ) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ζ. Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τους δημόσιους λειτουργούς.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκαν σχετικά με την εκτέλεση της θεσμικής τους αποστολής, που είναι συνυφασμένη με την αποκατάσταση της ισονομίας και της φορολογικής ισότητας, τον εντοπισμό και την πάταξη μερικών από τα σοβαρότερα οικονομικά εγκλήματα, σε βάρος όχι μόνον του δημοσίου συμφέροντος αλλά και του εθνικού και κοινωνικού συμφέροντος, όπως επισήμως πιστοποιείται από τις εκθέσεις των αρμοδίων αρχών.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, το δημόσιο διάλογο και το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου αλλά και προανακριτικού έργου της Βουλής, που εξακολουθούν να ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ενώ παρέδωσαν στους λειτουργούς τη «Μαύρη Βίβλο της Ντροπής».

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την πρόθεση συνέχισης των θεσμικών συναντήσεων σε αυτό το πλαίσιο, οι οποίες εντάσσονται στον ευρύτερο κύκλο ενημερωτικών και θεσμικών επαφών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με τη Δικαιοσύνη και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

By