Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Γεωργιάδη – παρόχων του ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα

Την αισιοδοξία του εκφράζει ο υπουργός Υγείας

eopyy600_400

Κρίσιμη αναμένεται να είναι η συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να μην πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα επίσχεση εργασίας στα διαγνωστικά κέντρα.

Οι δυο πλευρές είχαν σήμερα μια πρώτη συνάντηση και σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τη Δευτέρα «με τις εποικοδομητικές προτάσεις που καταθέσαμε, δε θα γίνει τελικώς η επίσχεση και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό».

Ο κ. Γεωργιάδης επιφυλάχθηκε να ανακοινώσει τη Δευτέρα τις προτάσεις του υπουργείου, ωστόσο, όπως είπε ο νόμος που ψηφίστηκε προ ημερών από τη Βουλή δίνει την δυνατότητα «να βάλουμε πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις και να εφαρμόσουμε τα διαγνωστικά πρωτόκολλα ως υποχρεωτικές οδηγίες, έτσι ώστε ελέγξουμε τη ροή της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό υπάρχει η «δυνατότητα –και αυτή είναι η βασική πρόταση- να ρυθμίσουμε με ένα πολύ δικαιότερο τρόπο από ό,τι έγινε το 2013 το μεταξύ τους clawback».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι οι δύο αυτές κινήσεις φέρνουν «ένα αίσθημα δικαιοσύνης στο χώρο αυτό και νομίζω ότι θα γίνουν αποδεκτές».

Αντώνης Μπέζας

Απ” την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας επισήμανε ότι «στόχος είναι να πάμε σε καινούργιου τύπου συμβάσεις με τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ και παράλληλα να υπάρχει ένας δικαιότερος και ορθολογικότερος καταμερισμός του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ σε όλους τους παρόχους, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στους ασφαλισμένους αλλά και στη λειτουργία των επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By