Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Δεμερτζόπουλου με εκπροσώπους δασκάλων

Ο υφυπουργός Παιδείας τους διαβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο μέρος αναπληρωτών θα προσληφθεί, ώστε να καλυφθούν τα κενά

ΔΟΕ

Συνάντηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των δασκάλων είχε ο υφυπουργός Παιδείας Αλεξανδρος Δερμεντζόπουλος, κατά την οποία τους διαβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο μέρος αναπληρωτών θα προσληφθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος ενημέρωσε το προεδρείο της ΔΟΕ ότι φέτος θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες αναπληρωτών, από τις οποίες οι 2.000 θέσεις θα καλυφθούν με τις προβλέψεις του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ οι υπόλοιπες θέσεις μέσω ΕΣΠΑ.

Οι δάσκαλοι εκτιμούν ότι διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεδομένου ότι ο μεγάλος αριθμός των συνταξιοδοτήσεων δεν θα ισοσκελιστεί από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τονίζουν, ακόμα, ότι οι ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις προλήψεις αναπληρωτών που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ δεν έχουν βρεθεί ακόμη οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη των υπολοίπων. Αναφέρουν επίσης ότι δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα του ανοίγματος των πινάκων των αναπληρωτών.

Όσον αφορά στο θέμα των αποσπάσεων, ο κ. Δερμεντζόπουλος υπογράμμισε ότι η διαδικασία θα διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό, ενώ για τις μετατάξεις δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο προσφορότερος τρόπος για την επίλυση του θέματος. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση από το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προχωρά χωρίς αλλαγές και εντός χρονοδιαγραμμάτων. Από την πλευρά της η ΔΟΕ χαρακτηρίζει την αξιολόγηση «χειραγώγηση» και κάνει λόγο για «λανθασμένη άκαμπτη τακτική».

By