Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Ερντογάν – Μπαρζανί για λύση στο Κουρδικό

Ο πρόεδρος της κουρδικής κοινότητας του Ιράκ επισκέπτεται για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες την Τουρκία

ErdoganΟ Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα την κουρδική κοινότητα της χώρας του να υποστηρίξει την ειρηνευτική διαδικασία με τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), σε κοινή εμφάνιση με τον πρόεδρο των Κούρδων του Ιράκ, Μασούντ Μπαρζανί, στο Ντιγιάρμπακιρ.

«Η ειρηνευτική διαδικασία θα αναπτυχθεί με την υποστήριξη των αδελφών μου του Ντιγιάρμπακιρ», δήλωσε ο Ερντογάν και στην ομιλία που εκφώνησε ενώπιον δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων ζήτησε να τερματισθεί η σύγκρουση που από το 1984 έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 45.000 ανθρώπους

«Αίτημά μου, εκ μέρους των Κούρδων και Τούρκων αδελφών μου, είναι να υποστηριχθεί η ειρηνευτική διαδικασία. Θέλω να τους πω ότι υποστηρίζουμε την ειρηνευτική διαδικασία με όλες τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο πρόεδρος της αυτόνομης κουρδικής περιφέρειας του Ιράκ, Μασούτ Μπαρζανί, απευθυνόμενος στο πλήθος πριν τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Άγκυρα και τον ιστορικό ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, οι οποίες άρχισαν πριν από ένα χρόνο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε νεκρό σημείο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By