Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κασουλίδη – Κέρι στην Αμερική

Επί τάπητος το Κυπριακό

KasoulidisΟι εξελίξεις στο Κυπριακό μέσα από το πρίσμα των εξελίξεων στην περιοχή και οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν στη διαδικασία επίλυσής του συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, έγινε κατανοητό από τον κ. Κέρι ότι η διαδικασία λύσης του Κυπριακού, η οικονομική κρίση και η αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου είναι διαφορετικά ζητήματα, ενώ παράλληλα άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Κασουλίδη για την επιστροφή της Αμμοχώστου ως μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τις οποίες θα έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει την προσεχή εβδομάδα τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, που επισκέπτονται την Ουάσιγκτον.

Ο κ. Κέρι προθυμοποιήθηκε να διευκολύνουν οι ΗΠΑ την Κύπρο σε ζητήματα που σχετίζονται με την κρίση και ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ως παράδειγμα τη νομοθεσία αποφυγής διπλής φορολογίας, η οποία είναι απαρχαιωμένη.

Πηγή: http://offsite.com.cy

By