Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Κουβέλη με τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα

«Η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ έχουν υποχρέωση να παρέμβουν, προκειμένου να υπάρξει ειρήνη»

kouvelis-fotisA

Tις δραματικές εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας συζήτησαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με τον πρέσβη της παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπασί.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στις δηλώσεις του έστειλε μήνυμα για να παύσουν οι εχθροπραξίες και οι επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού οι οποίες, όπως ανέφερε, «καταγράφουν θύματα, παιδια και υπερήλικες, ανθρώπους οι οποίοι διεκδικούν να ζουν ανθρώπινα»και επισήμανε πως «η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ έχουν υποχρέωση να παρέμβουν, προκειμένου να υπάρξει ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «το όλο θέμα βεβαίως συνδέεται με την αναγνώριση του δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού να έχει δικό του ελεύθερο κράτος» και πρόσθεσε «η καρδιά του προβλήματος είναι η κατοχή. Και αυτή η κατοχή πρέπει να σταματήσει. Η ΔΗΜΑΡ ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που ζητούν τη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος με αναγνώριση του ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

«Ακούσαμε την ξεκάθαρη θέση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Τουμπασί και τόνισε πως το Ισραήλ δεν μπορεί να παραμένει κράτος υπεράνω του νόμου.

«Οφείλει να υποταχθεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ. Η κυβέρνηση του Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία και εγκλήματα εις βάρος του λαού μας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 250 νεκροί από αυτή την επιθετικότητα του Ισραήλ» τόνισε ο πρέσβης της παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

By