Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Μέρκελ – Πούτιν στη Γερμανία

Στο επίκεντρο Κύπρος και Συρία

 

merkel poutinΤα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και η Ευρωζώνη θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Ρώσου προέδρου, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Γερμανία.

Μάλιστα, κατα τη διάρκεια γεύματος εργασίας, οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν και την κατάσταση στη Συρία.

Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η Άνγκελα Μέρκελ θα παραστούν σήμερα και στα εγκαίνια της μεγάλης βιομηχανικής έκθεσης του Αννόβερου. Περισσότερες από 160 εταιρείες από όλους τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής λαμβάνουν μέρος στην εφετινή έκθεση.

 

Ενοχλημένη η Μόσχα από τη στάση της ευρωζώνης

Όσον αφορά στην Κύπρο, Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD τόνισε «όσο περισσότερο ‘’κουρεύετε’’ τους ξένους καταθέτες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των χωρών σας, τόσο το καλύτερο για εμάς». H Mόσχα έχει ενοχληθεί σφόδρα από τη στάση της Ευρωζώνης, και ειδικά του Βερολίνου, όσον αφορά το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων στη Μεγαλόνησο.

Στον αντίποδα, όμως, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την Πέμπτη, οτι η φορολόγηση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ που τηρούνταν στις κυπριακές τράπεζες δεν ήταν πρόταση της Γερμανίας, αλλά της Λευκωσίας.

 

 

By