Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Μανιάτη με τη διοίκηση της Edison στην Ιταλία

Επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της ως πρώτου ξένου επενδυτή στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας

sunantisi-tou-ypourgou-peka-gianni-maniati

Η διοίκηση της Edison είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη στην Ιταλία, ενώ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της ως πρώτου ξένου επενδυτή στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η Edison είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του ηλεκτρισμού και των υδρογονανθράκων.

«Εκτός από την παγιωμένη παρουσία στην αγορά ηλεκτρισμού, όπου η Edison προσβλέπει σε περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης, επιβεβαιώσαμε στον κ. Υπουργό τη δέσμευσή μας για την έρευνα υδρογονανθράκων, αναγγέλλοντας τη συμμετοχή της Edison στο νέο bid round ερευνών και για την υλοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου IGI και IGB που αναπτύσσουμε από κοινού με την ΔΕΠΑ» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Bruno Lescoeur.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως επεσήμανε στη Διοίκηση της Edison τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού και στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο προς όφελος της Ελλάδας της Βαλκανικής χερσονήσου και της ιταλικής αγοράς.

«Στα πλαίσια αυτά, επανέλαβα στη Διοίκηση της Edison την απόλυτη δέσμευση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ταχεία υλοποίηση του IGB και του IGI. Παράλληλα με την προώθηση της ανάπτυξης του αγωγού EAST-MED, ο IGB αποτελεί βασική στρατηγική επιλογή για τα Βαλκάνια, ενώ ο IGI Ποσειδών θα διασφαλίσει τη εξαγωγή στην Ιταλία των νέων ποσοτήτων φυσικού αερίου από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, στα πλαίσια της ελεύθερης και πλήρως ανταγωνιστικής ανάπτυξης των νέων οδεύσεων φυσικού αερίου» συμπλήρωσε.

By