Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση με στελέχη της Ελιάς είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελιά ήταν ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα

 

venizelos 2

Την απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης, σε κεντρικό ξενοδοχείο και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η Ελιά ήταν ένα πρώτο βήμα που πέτυχε και πως τώρα πρέπει να γίνει ένα βήμα παραπέρα με το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, την απόφαση για το οποίο χαιρέτισαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, κατά τις ίδιες πηγές.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στη συγκρότηση της εθνικής οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελιάς. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η στελέχωση της επιτροπής δεν θα μείνει μόνο σε επίπεδο πολιτικών στελεχών, αλλά θα συμμετάσχουν σε αυτή και πρόσωπα από την αυτοδιοίκηση, τα κοινωνικά κινήματα και τον συνδικαλιστικό χώρο.

Ακόμα, πέρα από την οργανωτική επιτροπή, η οποία προγραμματίζεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά περί τα τέλη Ιουλίου, θα υπάρχουν και σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο αντίστοιχες επιτροπές στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, που θα διασυνδεθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, στόχος είναι να δοθεί και μεγάλο βάρος στην προσέγγιση του κόσμου μέσα και από το διαδίκτυο, με οργανωμένο τρόπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε και για την Συνδιάσκεψη για την 3η Σεπτέμβρη και κάλεσε τους επικεφαλής και τα στελέχη της Ελιάς να συμμετάσχουν. Αναφορικά με την παρουσία στη ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παραγωγικούς φορείς και με συγκεκριμένη θεματολογία, για το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ, με τον κ. Βενιζέλο να αναφέρει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση στην πρόσκληση διαλόγου της ΔΗΜΑΡ και πως ως προς αυτό έχει ζητήσει από τον Γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, να επικοινωνήσει σχετικά με τον Γραμματέα της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Οι πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ακόμα για τις μάχες που δίνει η κυβέρνηση, ενώ σχολίασε και την αυριανή πρωτοβουλία-εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους αιγιαλούς αναφέροντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρούεται ουσιαστικά με ένα «φάντασμα», καθώς, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, μετά την παρέμβαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο και δεν υπάρχει ακόμα κάτι καινούριο.

By