Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κίνας είχε η Άγγελα Μέρκελ

«Η κινεζική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται»

merkel

Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα αισιόδοξος ότι η οικονομία της χώρας του θα συνεχίσει την ανάπτυξή της «με μέσο έως υψηλό ρυθμό» και θα επεκταθεί κατά περίπου 7,5% φέτος, παρά τις αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Λι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο, είπε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ότι η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει σήμερα περισσότερους παράγοντες αβεβαιότητας. Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος θέλει να αυξηθεί η απασχόληση στην Κίνα, προκειμένου να απελευθερωθεί το αναπτυξιακό δυναμικό της.

«Αισιοδοξούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη 7,5% φέτος», είπε, ζητώντας από τα μέσα ενημέρωσης να μην «υπεραναλύσουν» κάποια μικρή απόκλιση της τάξης του 0,1 ή 0,2% από το ποσοστό αυτό.

Η καγκελάριος Μέρκελ από την πλευρά της κάλεσε το Πεκίνο να διασφαλίσει την πρόσβαση των γερμανικών επιχειρήσεων στην κινεζική αγορά ενώ ζήτησε επίσης μεγαλύτερη ελευθερία για τα μέσα ενημέρωσης και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

By