Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Ομπάμα με έξι στελέχη τεχνολογικών εταιρειών

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Έρικ Σμιτ της Google, ο Ριντ Χέιστινγκς του Netfix, ο Ντριου Χιούστον του Dropbox, ο Άλεξ Καρπ της Palantir Technologies και ο Άαρον Λέβι του Box

smitA

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε την Παρασκευή με έξι στελέχη τεχνολογικών εταιριών, μεταξύ των οποίων της Google και του Facebook, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια στο διαδίκτυο, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με τις δραστηριότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA).

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, ο Έρικ Σμιτ της Google, ο Ριντ Χέιστινγκς του Netfix, ο Ντριου Χιούστον του Dropbox, ο Άλεξ Καρπ της Palantir Technologies και ο Άαρον Λέβι του Box.

Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι «πληροφορίες, η τεχνολογία και η προστασία της ιδιωτικής ζωής», αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα ενημέρωσε τα έξι στελέχη σχετικά με την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είχε αναγγείλει τον Ιανουάριο.

«Ο πρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα που θα κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται και παράλληλα υπάρχουν σημαντικά εργαλεία που μας κρατούν ασφαλείς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζούκερμπεργκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα, όπου ο ιδρυτής του Facebook εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με το πρόγραμμα παρακολούθησης της κυβέρνησης, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η NSA είχε «εισχωρήσει» στους σέρβερς του Facebook με σκοπό να μολύνει με κακόβουλο λογισμικό συγκεκριμένους υπολογιστές.

By