Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά – Κικίλια

Για το ταξίδι του υπουργού στις ΗΠΑ και τις επαφές του με υψηλόβαθμους αμερικανούς παράγοντες

kikilias

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές του με υψηλόβαθμους αμερικανούς παράγοντες θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, στη συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μάξιμου στις 10 π.μ.

Τονίζεται ότι ο κ. Κικίλιας στο πλαίσιο των συναντήσεών του συναντήθηκε και με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ. Ο κ. Χόλντερ εξέφρασε την ικανοποίηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις επιτυχίες της Ελλάδας κατά της τρομοκρατίας, συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό και του ζήτησε να μεταφέρει στον πρωθυπουργό τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ για την επιτυχή προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αμερικανική ηγεσία εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα σχετικά με το μέτωπο της τρομοκρατίας, αναφερόμενη ονομαστικά στον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη, αλλά και στις τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη σύλληψη Μαζιώτη. Όσον αφορά τον Ξηρό, οι Αμερικανοί επιδιώκουν διακαώς τη σύλληψή του, προτρέποντας την ελληνική κυβέρνηση να καταβάλει όλες τις δυνατές προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, φέρονται έτοιμοι να τον επικηρύξουν με μεγάλο χρηματικό ποσό σε όσους βοηθήσουν στον εντοπισμό του.

By