Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: «Θα προλάβουμε τα προαπαιτούμενα»

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού του Αντ. Σαμαρά στην Κίνα και το φορολογικό στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά – Στουρνάρα.

stournaras samaras mystikoΗ αποτίμηση του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα αλλά και οι προκλήσεις της κυβέρνησης ήταν στο επίκεντρο τη δίωρης συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην συνάντηση με παρόντες τους υφυπουργούς Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και Δημήτρη Κούρκουλα, συζητήθηκε η προετοιμασία ενόψει του συμβουλίου Κορυφής, τα γενικότερα προβλήματα συντονισμού οικονομικής πολιτικής, οι αποκρατικοποιήσεις καθώς και τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι επόμενες δόσεις.

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε η κυβέρνηση θα προλάβει να «τακτοποιήσει» τα προαπαιτούμενα, ενώ εξετάστηκαν τα τα στοιχεία για την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης λόγω της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής την Τετάρτη στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Σαμαράς.

Ο διάλογος του κ. Στουρνάρα με τους δημοσιογράφους έχει ως εξής:
Δημοσιογράφος: Τι συζητήσατε με τον Πρωθυπουργό;
Ι. Στουρνάρας: Προετοιμασία Συμβουλίου Κορυφής και γενικότερα προβλήματα συντονισμού Οικονομικής Πολιτικής, αποκρατικοποιήσεων και λοιπά.
Δημοσιογράφος: Για την Κίνα ενημερωθήκατε;
Ι. Στουρνάρας: Ναι, μου είπε μερικά πράγματα.
Δημοσιογράφος: Να ρωτήσω κάτι, με αυτά τα προαπαιτούμενα τώρα που έχουν μείνει, δηλαδή θέμα Δημοσίου, διάφορα άλλα που πρέπει να περάσουν για να οριστικοποιηθούν οι δόσεις;
Ι. Στουρνάρας: Τα προχωρούμε όλα.
Δημοσιογράφος: Θα προλάβουμε;
Ι. Στουρνάρας: Θα προλάβουμε, βεβαίως.

By