Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Σαμαρά – Τζινπίνγκ στη Ρόδο την Κυριακή

Στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

samaras800_220514

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί την Κυριακή στην Ρόδο όπου και θα υποδεχτεί τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και στη συνέχεια θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κίνας στο Κάστρο των Ιπποτών και στη συνέχεια θα περπατήσουν μαζί στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου. Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί των Ιπποτών ενώ την επομένη θα αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό του ταξιδιού του, την Βραζιλία.

Ο Κινέζος Πρόεδρος είχε συναντηθεί ξανά με τον πρωθυπουργό πέρυσι κατά την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στην Κίνα και είχε δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά για την Ελλάδα την οποία θεωρεί κοιτίδα του πολιτισμού στη Δύση, ενώ αντίστοιχα η Κίνα είναι η κοιτίδα στην Ανατολή.

Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.

By