Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση τρόικας- Προβόπουλου για τις τράπεζες

Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικά στελέχη, στις προγραμματισμένες αυτές επαφές συζητούνται τα ανοικτά θέματα που συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και της έκθεσης της Black Rock και τις ενδεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν

© FOSPHOTOS Alexandros Katsis
© FOSPHOTOS Alexandros Katsis

Νέα συνάντηση, καθώς προηγήθηκαν οι χθεσινές επαφές, με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έχει σήμερα το κλιμάκιο της τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τραπεζικά στελέχη, στις προγραμματισμένες αυτές επαφές συζητούνται τα ανοικτά θέματα που συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής και της έκθεσης της Black Rock και τις ενδεχόμενες αυξήσεις κεφαλαίου που θα προκύψουν.

Όπως προέκυψε από την ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα stress tests της Βlack Rock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ. Σε αντίθεση, προχθεσινό δημοσίευμα των Financial Τimes αναφέρει ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυμαίνονται στα 20 δισ. ευρώ.

Οι διαφορετικές εκτιμήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

By