Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζητά ο Τσίπρας

«Η στάση των κομμάτων ήταν κατ’αρχήν θετική»

tsipras

Συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των πολτικών δυνάμεων που βλέπουν θετικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, προτείνει ο Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προκειμένου «να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επαφές που είχε ο κ. Τσίπρας με επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επισημαίνεται πως «καταγράφηκε η κατ” αρχήν θετική στάση όλων». Σχετικά με το αίτημα του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να περιλαμβάνονται στο δημοψήφισμα όλοι οι νόμοι που αφορούν τη ΔΕΗ,  υπογραμμίζεται πως «το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στην τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης και του κ. Μουτσινά, σχετικά με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, καταγράφηκε η κατ΄ αρχήν θετική στάση όλων.

Τόσο ο κ. Καμμένος εκ μέρους των ΑΝ.ΕΛ, όσο και ο κ. Κουβέλης από τη ΔΗΜ.ΑΡ εκφράστηκαν θετικά, ενώ και ο ΓΓ του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας ήταν θετικός ως προς την διεξαγωγή  δημοψηφίσματος, τονίζοντας, όμως, με τη σειρά του ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά το σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Σχετικά με αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας  τόνισε πως το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με την διεξαγωγή του, ενώ πρότεινε συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ για το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να συζητηθεί πιο συγκεκριμένα η συνέχεια της πρωτοβουλίας».

By